Музикално пътешествие с концерт на Камерната опера в Благоевград по БНТ 2

17:16, 18.02.2022
Музикално пътешествие с концерт на Камерната опера в Благоевград по БНТ 2

Този понеделник (21 февруари) от 18:30 ч. „Линия култура“ по БНТ 2 от студиото в Благоевград представя на зрителите музикално пътешествие с концерт на Камерната опера в Благоевград „Джаз, любов и песни“, изложба на художници от Югозпадна България и новооткритата художествена галерия в Дупница.

Зрителите ще се насладят на магичното музикално пътешествие, което предлага новият концерт на Камерната опера в Благоевград - „Джаз, любов и песни“. Ще разберат как джаз класики, арии от Пърсел и Гершуин и авторски композиции на Любомир Денев се сливат в уникално сценично произведeние. В студиото ще гостуват Лина Ангелова, директор на Камерна опера Благоевград, и Венера Мелеки, солист сопрано. В пряко включване ще се излъчи и репетиция на музикантите от операта с гост диригента Любомир Денев.

В пряко включване от Градската художествена галерия в Благоевград зрителите ще видят общата изложба от седемдесет картини на художници от Югозападна България, които творят в различни жанрове на изобразителното изкуство. В „Линия култура“ ще стане ясно и кои са нови автори, които участват в изложбата тази година.

„Линия култура“ показва новооткритата художествена галерия в Дупница, в която са изложени творби на Димитър Топлийски, Патрики Сандев, Георги Лазов, Димитър Казаков-Нерон, доц. Ивайло Попов и др. Галерията разполага и с по-малка зала за гостуващи и тематични изложби, в която е подредена експозиция с рисунки на Владимир Димитров-Майстора, откупена от община Дупница през 80-те години на миналия век.

Гледайте предаването „Линия култура“ в понеделник (21 февруари 2022 г.), от 18:30 ч.,

по БНТ 2

За предаването

„Линия култура“ е информационно предаване за събитията от културния живот в страната.

Предаването запознава зрителите с предстоящите премиери, разказва за постиженията на творци, дискутира процесите в културната сфера.

Културният блок се реализира от регионалните телевизионни центрове на БНТ във Варна, Пловдив, Русе и Благоевград и се излъчва по БНТ 2 от понеделник до петък от 18:30 часа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад