НА ЖИВО: България - Хърватия от 17:00 ч. по БНТ3

11:48, 29.03.2022

Националният отбор на България по футбол ще изиграе втората си контрола в Катар. Срещата от 17.00 часа днес е срещу световния вицешампион Хърватия. Двубоя ще можете да гледате на живо по БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Отборът, воден от селекционера Ясен Петров, претърпя поражение с 1:2 в последния си приятелски мач преди три дни срещу Катар. Предизвикателството днес е много по-голямо.

В хода на подготовката на Хърватия за Световното първенство продължава приобщаването на младежи от мениджъра Златко Далич. Въпреки промените, които прави, тимът е непобеден от Евро 2020 (5 победи, 3 равенства). Отборът вкара 8 попадения в последните си 10 мача.

Мачовете в Катар, които „трикольорите“ играят в Катар е единственият досег на тима до Мондиал 2022. Съставът ни не успя да се класира напред, като последното участие на световни футболни финали бе през 1998 година.

България няма победа вече 19 поредни мача като гост. В това число влиза и поражението с 1:2 от Катар.

Очаква се Ясен Петров отново да направи промени в състава, въпреки че вече обяви, че повече експерименти няма да има.

"Трябва да бъдем малко по-агресивни и по-смели. В последните двубои през цялото време играем в схема 4-3-3, така ще бъде до края. Експериментирахме доста постройки, но накрая се спряхме на това, което е най-познато за всички наши футболисти", сподели Ясен Петров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад