НА ЖИВО от Евро 2020: Швейцария – Испания

18:19, 02.07.2021
НА ЖИВО от Евро 2020: Швейцария – Испания

Отборите на Швейцария и Испания дават старт на четвъртфиналните сблъсъци от Европейското първенство по футбол. Срещата между двата тима е от 19:00 часа в Санкт Петербург и ще можете да я гледате по БНТ 1, БНТ 3 и спортната секция на bntnews.bg. Студийната програма е от 18:15 часа.

В другия мач от днешната програма от 22:00 часа един срещу друг застават Белгия и Италия. Победителите от тези 1/4-финални двойки ще се изправят един срещу друг в полуфинален сблъсък на 6 юли в Лондон.

„Кръстоносците“ стигнаха до Топ 8 в турнира, след като завършиха трети в група А след една победа, едно равенство и една загуба, а на осминафиналите направиха истински подвиг, сразявайки действащия световен шампион и основен претендент за короната Франция след 3:3 в редовното време и продълженията и 5:4 при изпълнението на дузпи.

Възпитаниците на Владимир Петкович изоставаха с 1:3 десетина минути преди края на 90-те минути, но с попадения на Харис Сеферович и резервата Марио Гавранович стигнаха до допълнителното време, а след това и до рулетката на дузпите, където не направиха пропуск при петте си изпълнения от бялата точка.

Техен съперник ще бъде Испания. „Ла Фурия Роха“ започна неубедително шампионата след две поредни равенства срещу Швеция и Полша в група Е, но разгроми Словакия в последния си мач от груповата фаза, а на осминафиналите, подобно на Швейцария, бе въвлечен в драматичен двубой с Хърватия. Иберийците се виждаха сигурни победители в редовното време, но с попадения в самия край Хърватия стигна до продължения след 3:3. Там обаче Луис Енрике и компания вкараха нови два гола, които се оказаха непосилни за „шахматистите“.

Двата тима са се срещали 22 пъти, като Испания има 16 победи, а Швейцария една-единствена, дошла в груповата фаза на Мондиал 2010.

19:00 Швейцария - Испания (Първи четвъртфинал – Санкт Петербург) БНТ 1 / БНТ 3 / bntnews.bg/sport

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад