На живо по БНТ: Севиля и Интер излизат в спор за трофея на Лига Европа

18:29, 21.08.2020

Най-драматичният сезон в историята на Лига Европа най-сетне стигна да своя завършек, а той не може да бъде по-интригуващ!

Тази вечер от 22 ч. два отбора във внушителна форма – Севиля и Интер излизат в спор за трофея на стадион "Райн Енерги" в Кьолн.

Испанският клуб Севиля е "повелителят на Лига Европа", след като спечели пет пъти надпреварата за последните 14 години, а последната спечелена европейска купа от турнира андалусийците спечелиха през 2016 година.

Историята сочи, че "севилци" са печелили всеки финал в европейски клубни турнири, в който са участвали, и със сигурност ще направят всичко възможно традицията да продължи и тази вечер срещу "нерадзурите".

От своя страна италианският колос е печелил три пъти предшественика на Лига Европа - Купата на УЕФА, но всичките са от 90-те години на миналия век.

И за двамата треньори - Юлен Лопетеги и Антонио Конте, спечелването на Лига Европа, ще бъде първи международен трофей в кариерите им.

Спечелването на Лига Европа ще донесе 25 милиона евро на победителя и попадане в първа урна на жребия в Шампионската лига, където и двата тима си осигуриха участие чрез местните си първенства.

Ще сложи ли край Интер на властването на Севиля в Лига Европа?

Ще разберем тази вечер от 22 ч. НА ЖИВО по БНТ 1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад