НА ЖИВО по БНТ1: България срещу Швейцария в последната си битка за 2021 г.

21:00, 15.11.2021

Българският национален отбор по футбол ще изиграе тази вечер от 21:45 ч. последния си двубой за 2021 година - гостуване на Швейцария в Люцерн в световните квалификации. Студийната програма започва в 21:00 ч.

Отборът, воден от Ясен Петров, отдавна се прости с шансовете си за място на Мондиала в Катар, но както и самият селекционер увери, "лъвовете" ще се борят за победата тази вечер.

Последният двубой на българския национален отбор от квалификациите за Световното първенство по футбол в Катар можете да гледате пряко в ефира по БНТ 1 и онлайн на https://bntnews.bg/sport от 21.45 часа.

Напрежението тази вечер ще бъде изцяло в полето на домакините, които са въвлечени в люта битка за първото място в групата с отбора на Италия.

И двата тима имат по 15 точки преди решителните мачове тази вечер, но към момента "Скуадра Адзура" има лека преднина заради по-добрата си голова разлика.

Това задължава швейцарците да търсят победа над българските национали със сериозна голова разлика, като техният селекционер Мурат Якин се закани, че ще "кръстоносците" ше атакуват от първата минута.

"Лъвовете" все пак няма какво да губят и ще се опитат да вземат положителен резултат в Люцерн, който да им помогне в битката със Северна Ирландия за 3-то място в групата.

Ясен Петров заяви, че националите ще бъдат пределно мотивирани срещу "кръстоносците" в Люцерн, за да завършат годината подобаващо

"Когато станах национален селекционер казах, че отборът трябва да бъде подмладен и да играе за резултат. Нашето желание е да завършим кампанията позитивно. Разбрах, че стадионът ще е разпродаден и затова срещу Швейцария ще играем пределно мобилизирани. Знаем ситуацията в групата и желанието ни е да покажем добро лице", заяви специалистът.

"Още в първия мач, в който бяхме заедно с футболистите, още до 12-13 минута получихме тежък шамар, това не мога да го забравя и искам реванш. Знаем класата на Швейцария и подхождаме с респект. Отборът ни трябва да играе за България. Ако се раздадем - всичко е възможно", сподели националният селекционер.

"Десподов е в добро състояние. Ние играем за България. Нашият отбор ще бъде достатъчно мотивиран и ще опитаме да изиграем добър мач, в който да постигнем добър резултат. Надявам се максимално да затрудним Швейцария. Те са много качествен отбор. Искаме да завършим годината подобаващо. Очаквам нашите футболисти да ми подарят добър резултат", добави още той.

"Ако аз не вярвам, няма как да го предам на момчетата. Трябва да сме много умни и да знаем какви са ни възможностите. Дано да извлечем максимума от мача. Трябва да подмладим отбора и да извлечем резултат", завърши пресконференцията си Ясен Петров.

Междувременно, северноирландците ще имат не по-лека задача срещу другия отбор в борбата за първото място - европейският шампион Италия. Двубоят в Белфаст е с начален час 21.45 и ще може да го проследите на живо в ефира на БНТ 3.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад