Награди за принос в науката “Питагор 2022”

Осем учени бяха отличени с награда “Питагор” на Министерството на образованието и науката в 14-ото издание на конкурса за принос в науката.

17:40, 24.05.2022

В тазгодишното издание на конкурса се състезаваха 34 учени. За първи път във всяка от категориите бяха присъдени отделно отличия за утвърден и за млад учен.

В областта на природните и инженерните науки бяха отличени двама утвърдени учени - проф. д-р Иво Гръбчев от СУ „Св. Климент Охридски“ и проф. д-р Маргарита Попова от БАН. Наградата за млад учен в тази област заслужи гл. ас. д-р Калин Стайков от СУ „Св. Климент Охридски“.

Наградите за утвърден учен в областта на науките за живота и медицината също са две - за проф. д-р Ирена Костова от Медицинския университет в София и за проф. д-р Павлина Долашка от Института по органична химия с Център по фитохимия към БАН. За млад учен в тази област беше отличена гл. ас. д-р Мерилин Ал Шариф от Институт по биофизика и биомедицинско инженерство на БАН.

Награда „Питагор“ за утвърден учен в областта на социалните и хуманитарните науки беше връчена на доц. д-р Явор Милтенов от Института за български език „Професор Любомир Андрейчин“ на БАН, а за млад учен – на гл. ас. д-р Андриана Спасова от Института за литература към БАН.

Вижте във видеото пълния запис на церемонията по връчване на наградите “Питагор 2022” за принос в науката!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад