Новини, интервюта, дебати – БНТ гарантира обективно и справедливо отразяване на предизборната кампания за Избори 2024

16:07, 09.05.2024
Новини, интервюта, дебати – БНТ гарантира обективно и справедливо отразяване на предизборната кампания за Избори 2024

Обективното, справедливо и детайлно отразяване на предизборната кампания в периода от 10 май 2024 г. до 7 юни 2024 г. за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за извънредните избори за народни представители, както и специалните студиа от всяка точка на България и Европа в изборния ден на 9 юни 2024 г. ще бъдат основен приоритет в програмата на Българската национална телевизия през следващия един месец.

Обществената телевизия, както винаги, ще осигури равнопоставеност и еднакви условия за изява на всички регистрирани кандидати за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители – според изискванията за двата вида избори, като прилага редакционна независимост и отговорност при спазване на принципите и правилата, определени в решенията на ЦИК, спазване на действащото законодателство и добрата журналистическа практика, установена в Етичния кодекс на българските медии.

Водещите политически журналисти от дирекция „Новини и актуални предавания“ на БНТ ще продължат да задават важните въпроси и да търсят важните отговори, да поставят в ефира значимите проблеми в дневния ред на обществото и да представят предизборната кампания на зрителите пълномащабно, безпристрастно и на достъпен език.

Българската национална телевизия предоставя близо 1500 минути за предизборната кампания за двата вида избори в програмите на БНТ 1 и на БНТ 2, като 700 минути от тях са безплатни форми на изява в праймтайма на БНТ 1. Общото безплатно време за извънредните избори за народни представители е 820 безплатни минути, а безплатните форми за участие на кандидатите за членове на Европейския парламент от Република България са 670 минути.

Избори 2024 ще бъдат на фокус и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския сайт BNTNEWS.BG и приложението BNT NEWS, в което потребителите могат да се възползват от опцията за аудио стрийм на БНТ 1. Чрез нея хората с нарушено зрение и тези, които са в движение, могат да слушат на живо ефира на БНТ 1, или да го слушат във фонов режим, докато използват други програми на своите мобилни устройства.

„Избери важното“ – всичко за предизборната кампания в ефира на Българската национална телевизия, онлайн на BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад