Новият филм "Сцени от живота на една актриса" - копродукция на БНТ с премиера на "Киномания"

Премиера на "Сцени от живота на една актриса" на 19 април на фестивала "Киномания"

09:14, 16.04.2021

Премиерата на новия български филм „Сцени от живота на една актриса“ ще се състои по време на фестивала Киномания 2021, на 19 април, в кино „Люмиер“ от 20:00 часа.


Проектът е копродукция на БНТ с "Гала филм" с подкрепата на НФЦ.
Още при представянето си лентата грабва вниманието на кино обществото и заслужено отнася няколко важни приза. Филмът е удостоен с 3 награди от „Златна роза”: специалната награда на журито, както и награди за режисура и сценарий. Отличен е още и със още една специална награда на журито на операторския фестивал „Златното око“.

В главната роля на копродукцията на обществената телевизия „Сцени от живота на една актриса“ ще видим Радина Кърджилова, която се превъплъщава в образа на отчаяната от живота актриса Мария-Елеонора.

Нейният дългогодишен приятел и начинаещ режисьор – Петър се изпълнява от Йордан Ръсин. Участват още: Мимоза Базова, Мариана Крумова, Боряна Пенева, Стефан Денолюбов, Стефка Янорова, Антоний Аргиров, Александра Василева, Иван Тонев, Ивана Папазова, Цветан Алексиев, Павлин Петрунов и Йосиф Шамли. Филмът е със специалното участие на: Валентин Ганев, Иван Бърнев, Ивайло Христов, Владимир Пенев, Мариус Куркински, Асен Блатечки и Светлана Янчева.

Историята на филма разказва за една изгубила себе си актриса, която решава да сложи край на живота си. Насред филмова премиера тя напуска залата и удря своята кола в бетонната стена на подземния паркинг на сградата. Мария-Елеонора загива в катастрофата. Нейният дългогодишен приятел и начинаещ режисьор Петър се опитва да открие причините за този драстичен акт и провежда серия от интервюта с близки, колеги и познати на актрисата. Към интервютата добавя и кадри, които сам е снимал по времето на съвместния им живот, както и няколко филмови сцени, в които Мария-Елеонора е участвала.

Така Петър създава филма „Сцени от живота на една актриса“ и установява, че всеки има своята версия за случилото се, но никой не познава истински, загиналата актриса, дори той самият.

„Сцени от живота на една актриса“ (България, 2020) 88 мин.
режисура, сценарий и монтаж – Иван Владимиров
продуценти – Галина Тонева и Кирил Кирилов
оператор – Георги Челебиев
музика – Димитър Величков-Шмидт
художник – Виктор Андреев
костюми – Кристина Томова

Годината на филма е 2020, времетраенето е 88 минути.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад