Обичаният учител Теодосий Теодосиев-Тео в „Знание.БГ“ по БНТ 2

Специален репортаж с учителя, който изгради стандарти по педагогика и морал в образованието и новите критерии за часовете по физическо възпитание и спорт

16:08, 05.04.2022
Обичаният учител Теодосий Теодосиев-Тео в „Знание.БГ“ по БНТ 2

Тази сряда (6 април), предаването „Знание.БГ“ ще излъчи епизод от гр. Русе със специален репортаж от гостуването в града на един от най-изявените и признати учители по физика в България Теодосий Теодосиев-Тео. Повече от 40 години той ръководи специализирана школа, където успява да подготви безплатно десетки успешни математици и физици, които печелят международни състезания и олимпиади, а някои от тях са вече професори в престижни световни университети. Автор е на учебници и стотици научни статии по физика. Но най-високата му титла си остава обичан преподавател и вдъхновител“.

Основна тема в предаването „Знание.БГ" е оценките, критериите, подготовката и условията в часовете по физическо възпитание и спорт в училище. Колко важни са те? Кои са най-трудните нормативи и тестове и има ли остарели критерии. Обездвижва ли се опасно съвременното поколение? Гости в студиото по темата ще бъдат Росица Георгиева – началник на РУО Русе и експерт по физическо възпитание и спорт и Елисавета Досева – учител по ФВС в СУЕЕ „Св.Константин-Кирил Философ“.

„Знание.БГ“ представя отзвук от регионалния кръг на състезанието за спелуване на думи на английски език „Спелинг бий“ в гр. Разград преди националните финали в гр. София. Зрителите ще видят победителката - шестокласничка от русенската немска гимназия, която изучава анлийски език само от една година. Гости и коментатори ще са Бабек Раифов – учител по английски език в СУПНЕ „Фридрих Шилер“ и Сюзан Ферхадова – експерт по чуждоезиково обучение в РУО.

Гледайте „Знание.БГ“ всяка сряда от 11:00 ч. по БНТ 2

.......................................

За предаването

Образователният блок на БНТ 2 представя актуалните теми в българското образование на местно ниво и информира и запознава учащите с промените във формите на обучение.

Предаването се реализира от екипите на регионалните телевизионни центрове на БНТ в Пловдив, Варна, Благоевград и се излъчва от понеделник до четвъртък.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/znaniebg

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад