Очаквайте в „Рецепта за култура“ по БНТ 2

130 години от първото оперно представления в България и представяне на книгата на Мира Добрева „Столетниците – благословия или орисия“ - тази събота от 18:00 ч.

Очаквайте в „Рецепта за култура“ по БНТ 2

В първия брой на новата година в предаването „Рецепта за култура“ с водещият Юрий Дачев, зрителите ще научат повече за „Изложба на Пенчо Георгиев в Софийската градска художествена галерия, представена от Любен Домозетски и юбилеят на режисьора Костадин Бонев.
В предаването ще научите повече за 130 години от първото оперно представление в България. Боряна Сечанова ще разкаже за предстоящи премиери на „Арабеск“, а Мира Добрева - за книгата си „Столетниците – благословия или орисия“.
Гледайте „Рецепта за култура“, тази събота, 9 януари, 18:00 ч., по БНТ 2.


За предаването

„Рецепта за култура" е едночасово седмично токшоу с водещ Юрий Дачев.
В предаването ще чуете по-различни мнения и рецензии за културните факти. В България всекидневно и навсякъде се случват културни събития, „Рецепта за култура” се стреми да ги открие и покаже за зрителите.
Интересен акцент по темата на броя са нетрадиционните репортажи, както и коментарите в рубриката „Рецепта за другата култура”.
В рубриката „Портрет с думи" срещаме зрителите с известни личности в различни области на българската култура. Те споделят малко познати събития от живота си, днешния си поглед за случващото се, новите си намерения. Без сензации, без преднамерено атакуващи въпроси, без банални отговори.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/retsepta-za-kultura
Facebook Page®: https://shorturl.at/enDL6

Кампании Виж повече