Официален трейлър на новия български филм „ЧУМА"

09:11, 05.12.2023
Официален трейлър на новия български филм „ЧУМА"

Продуцентите от Мирамар филм представят официалния трейлър на „ЧУМА“ в медийно партньорство с Българска национална телевизия.


Филмът вдъхновен от разказа на Йордан Йовков „През чумавото“ връща зрителя в началото на ХIX век, в една сурова действителност. „Нещо много лошо става оттатъка Балкана“ , съобщават на завръщащия се от хаджилък Чорбаджи Юрдан (Свежен Младенов). След като започва с бой в кервансарай в пустинята, трейлърът ни потапя в атмосферата на българското село от онова време.

Авторите обещават филм, който е много повече от разказ за една епидемия. Черната напаст е катализаторът, който изважда на преден план най-високите и най-ниски човешки страсти. Показва различните лица на човешката природа в битката за оцеляване.
Филмът е режисиран от Иван Владимиров, по сценарий на професор Боян Биолчев. В ролите ще видим и дебютантите Eвелина Бибова и Матей Мичев, както и познатите актьори Добрин Досев, Велислав Павлов, Станислав Пеев, Людмила Сланева и Любомир Бъчваров.
Въздействащите кадри в трейлъра са дело на оператора Румен Василев, подсилени от запомнящата се музика на композитора Петко Манчев.

„ЧУМА“ е свободна интерпретация на разказа „През чумавото“ на Йордан Йовков и засяга вечните теми за семейството, любовта и предателството. Въпреки че пресъздава колоритна атмосферата на отминали времена, филмът се издига над историческия момент и повдига много въпроси, актуални в съвременния живот.

За Мирамар филм това е поредна голяма премиера след успешните „Дзифт“, „LOVE.NET”, „Вездесъщият“ и сериала на БНТ „Порталът“.

Филмът тръгва по екраните в цялата страна на 19 януари.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад