Олимпийски игри Париж 2024: гледайте церемонията по откриването утре по БНТ1 и БНТ3

11:06, 25.07.2024

Утре, 26 юли, от 20:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3 гледайте церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж. Специалното студио „Днес на Игрите“ с водещи Лаура Траатс и Радостин Любомиров започва в 19:00 ч. с много интересни гости, сред които олимпийските шампиони Ивет Горанова и Николай Бухалов, с коментари и прогнози от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков и легенди на българския спорт.

Атмосферата и емоциите от Париж и грандиозното събитие край бреговете на река Сена ще предават екипите на БНТ – репортерите Стефан Георгиев, Калин Гугов и Бюлент Мюмюнов, заедно с операторите Николай Балкански, Владимир Богдански и Росен Петрински. Към екипа на БНТ за Олимпийски игри Париж 2024 се присъединява и най-добрата ни спринтьорка Ивет Лалова, която ще бъде специален репортер във френската столица, както и коментатор на състезанията по лека атлетика в тандем с Евгени Николов.

Предаването „Днес на Игрите“ ще се излъчва всяка вечер по време на Олимпийските игри – от 19:00 ч. до 20:00 ч. по БНТ 1. Симона Дянкова и Илиян Енев са другият екранен тандем, който ще посреща представители на различни видове спорт за компетентни анализи.

„Има вълнение – това е нещо напълно ново, което ще правим за първи път. Надявам се да се представим добре и да се получи чудесно“, споделя Симона Дянкова.

„Стараем се да се подготвим максимално добре. Това ще са нашите втори Олимпийски игри, но този път в ролята на водещи“, споделя от своя страна Лаура Траатс.

По традиция обществената телевизия ще предложи богата студийна програма за най-важното спортно събитие на планетата. Всяка сутрин, по време на Олимпийските игри, ще започва с предаването „Добро утро, Париж!“ с водеща Десислава Францова. От понеделник до петък „Добро утро, Париж!“ е от 9:10 ч. до 9:30 ч. по БНТ 1 и БНТ 3, а в събота и в неделя – от 9:00 ч. до 9:30 ч. Олимпийският маратон ще приключва всеки ден с 30-минутен обзор след 23:00 ч.

250 часа спортни емоции очакват зрителите на БНТ 1 и БНТ 3 от 26 юли до 11 август с акцент върху състезанията с участието на българските спортисти, както и финалите в най-популярните олимпийски спортове. На Олимпийските игри в Париж страната ни ще бъде представена в 16 спорта – бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, гребане, джудо, кану каяк, лека атлетика, модерен петобой, плуване, спортна гимнастика, спортна стрелба, таекуондо, тенис, фехтовка, художествена гимнастика.

Програма на Олимпийски игри Париж 2024 по БНТ 1 и БНТ 3 следете на BNTNEWS.BG/sport и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android

Последвайте канала „Спорт по БНТ“ във Viber

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад