Още 5 дни избираме „Кмет на годината“

Над 30 000 българи вече дадоха своя вот в конкурса

Още 5 дни избираме „Кмет на годината“

Броени дни остават до финала на гласуването в националния конкурс „Кмет на годината“, организиран от Kmeta.bg. Всеки може да подкрепи своя фаворит до 23.50 ч. на 30 септември.

Гласуването е възможно само от IP от адреси от България през платформата Kmetnagodinata.bg.

В надпреварата участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено само за общините Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където в момента управляват и длъжността кметове и предстоят частични местни избори.

Категориите в конкурса "Кмет на годината" 2022 са:

- Кмет на годината

- Кмет на гражданите

- Смарт сити

- Зелена община

- Градска среда

- Туризъм и култура

- Развитие на спорта

Всеки може да гласува само в една от петте специализирани категории, както и да даде подкрепата си в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите.

Регистрацията за гласуването става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.

Победителите във всяка категория ще са трима - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. (Малка община - с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са определени според официалните данни на НСИ от преброяването на населението през 2011 г.

Победителите в 10-ия юбилеен конкурс ще бъдат обявени на официалната церемония "Кмет на годината" 2022, която ще се проведе на 4 октомври 2022 г. и ще бъде излъчена същата вечер по БНТ1 и БНТ 4.

Големите награди ще връчат президентът и вицепрезидентът на Република България г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, които ще са и специални гости на церемонията.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад