Още един медал! Ивет Горанова прави фурор в олимпийското карате

12:30, 05.08.2021
Още един медал! Ивет Горанова прави фурор в олимпийското карате

Българката Ивет Горанова си гарантира най-малко бронзов медал в категория кумите до 55 килограма на олимпийския турнир по карате в Токио.

Нашето момиче спечели трите си мача в Група А, с което оглави потока. Така тя се класира на полуфинал, с което си осигури отличие от Игрите.

Младата ни състезателка победи в третия си двубой Сара Бахманяр от Иран. Поведе с 2:0, след това допусна изравняване за 2:2. В заключителните секунди отново поведе с 3:2, а след това и с 5:2, за да се зарадва искрено на постигнатото.

В първия спаринг тя се справи с Тцуюн Уен от Китайско Тайпе с 5:2 точки. Ивет Горанова записа успех с 5:1 точки над туркинята Серап Йозчелик Арапоглу във втория си двубой от груповата фаза.

Полуфиналът на Ивет Горанова е от 14:22 часа.

Българката заяви пред БНТ, че има сили за златния медал.

"Имам сили за още колкото искате срещи. Мотивацията ми е много голяма, няма какво да ме спре. Нямам респект към нито една съперничка", коментира още Ивет Горанова.

Българката е едва на 21 години и е най-младата участничка в тази дисциплина. Каратето дебютира на Игрите, което прави първия медал изключително ценен не само за страната ни, но и за този спорт като цяло.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад