Още лица на БНТ се включиха в кампанията „Походът на книгите“

12:17, 24.04.2024
Още лица на БНТ се включиха в кампанията „Походът на книгите“

В Световния ден на книгата, 23 април, водещите на сутрешния блок на Българската национална телевизия „Денят започва“ Христина Христова и Симеон Иванов и спортната журналистка Десислава Францова четоха любими произведения на ученици от Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ“. Срещата е част от кампанията „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“.

Христина Христова прочете на учениците разказа „По жицата“ на Йордан Йовков, а Симеон Иванов ги разсмя с „Весели разкази“ на О'Хенри. Десислава Францова се спря на „Най-добрите футболисти на ХХI век“.

„Ако има нещо, което човек никога не трябва да изоставя в живота си, това е надеждата. Надеждата за по-добро. Надеждата, че някъде там е твоята бяла лястовица, която ще ти даде изцеление, или ще ти даде онова, от което най-много имаш нужда – подкрепата на околните“, каза Христина Христова.

„Знаем, че в момента децата страдат от разфокусирано внимание. Трудно се концентрират поради технологиите, поради това, че са доста бързи нещата, които привличат тяхното внимание. Затова избрах да им прочета нещо максимално ударно и синтезирано“, каза Симеон Иванов.

„Инициативата е прекрасна. Колкото повече такива има, толкова по-добре. Освен това е и тематична. Днес е Световният ден на книгата. Така че няма по-хубаво нещо от това да разказваме за нашите любими книги и децата да показват, че обичат да четат“, каза от своя Десислава Францова.

Видео от четенето гледайте тук

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад