Отличен старт и за Петър Белберов на Световното по бокс

17:00, 28.10.2021
Отличен старт и за Петър Белберов на Световното по бокс

Добрата серия и позитивни резултати на българските боксьори на Световното първенство в Белград продължава. Своята първа победа на шампионата на планетата в сръбската столица постигна и Петър Белберов.

При най-тежките, в категория над 92 килограма, националът ни показа класата си и не остави шанс на Кади Агнес от Сейшелски острови.

Боксьорът ни се поздрави с победа с нокаут в края на втория рунд. Белберов видимо бе по-качественият и по-добре подготвен на ринга.

Той показа много добра форма, като след проучване в началния рунд, във втория премина с лекота през Агнес. Добра комбинация доведе до нокдаун в средата на частта, а секунди по-късно тежък десен прав доведе и до нокаута в полза на Петър.

Така той се класира за третия кръг на Световното първенство в Белград. Там, на 31 октомври, националът ни ще се изправи срещу Берат Ачар от Турция.

Малко по-рано днес Хавиер Ибаниес се поздрави с бърз успех с категория до 57 килограма. Натурализираният кубинец срази хърватина Филип Колак, отказвайки съперника си малко преди края на втория рунд.

С успеха Хавиер Ибаниес продължава напред, като в третия кръг ще се изправи срещу Илмар Гонсалес от Колумбия. Двубоят им е предвиден за 1 ноември, понеделник.

Срещите се излъчват по БНТ 3.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Снимка: БФБ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад