Паник атаките и повишената тревожност в „Малки истории“ по БНТ 1

13:07, 24.02.2021
Паник атаките и повишената тревожност в „Малки истории“ по БНТ 1

Ковид, стрес и повишена тревожност. Пандемията доведе до регистриране на нов ръст на депресии, панически атаки и домашно насилие. Как обаче можем да излезем от омагьосания кръг? Този петък (26 февруари 2021 г.), по темата в студиото на „Малки истории“ ще разговарят водещата Ирен Леви и гостите ѝ.

Петя Петрова ще сподели своята лична история. Първата ѝ преживяна паническа атака е най-лошият ден в живота ѝ. Тогава спира да диша. Петя Петрова написва книга, в която описва другото лице на паниката и споделя личните си преживявания и опит. Създава фейсбук група за взаимопомощ „Бялата лястовица" на хора с тревожни разстройства.

Обичаме ли да оставаме насаме с мислите си или тишината ни плаши? Своя коментар по темата ще направи специалистът по организационно развитие и когнитивно-поведенческа психотерапия - Слави Стоев. Според него, понякога няма нищо по-полезно от „блеенето“ в тишина.

Зрителите ще чуят и историята на Анна, която вече 20 години помага на жени, преживели домашно насилие. Това е разказ за случаите отвъд статистиката и за раните, които не зарастват.

Гости на Ирен Леви в студиото на „Малки истории“ ще бъдат психологът д-р Пламен Димитров, Мария Македонска, която се е срещала с паническата атака, Кристина Митева, която е минала през депресията и Цветелина Йосифова - основател и ръководител на Kabinet.bg, линия за спешна безплатна терапевтична помощ.

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:45 ч. по БНТ 1.

За предаването

Предаването „Малки истории“ е част от социален слот на БНТ 1, стартирал в ефира на Националната телевизия на 6 декември 2011 година.

От понеделник до четвъртък, от 16:30 часа, се излъчва кратък, 10 минутен документален разказ, представящ по една човешка история на някой от различните групи в неравностойно положение.

В петък от 14:45 ч. се излъчва едночасово публицистично социално ток шоу, в което се дискутират проблемите и въпросите, които поставят историите през седмицата. Търсят се конкретни решения, чуват се различни мнения и гледни точки, инициира се реална подкрепа и промяна в живота на хората в неравностойно положение и обществото ни като цяло.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/malki-istorii
Facebook Page®: https://www.facebook.com/malki.istorii.bnt/

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад