Първата „Годишна конференция за строителство и инвестиции 2022“ ще се проведе в София на 6 октомври

Организатор на събитието за строителния бранш е списание „Мениджър“.

17:32, 05.10.2022
Първата „Годишна конференция за строителство и инвестиции 2022“ ще се проведе в София на 6 октомври

Конференцията ще се проведе в Hyatt Regency Sofia и бъде открита в 13:30 ч. от Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит Булбанк. Той ще изнесе презентация на тема „Икономически прогнози за 2023 г. и влиянието им върху бизнес средата“. Състоянието на икономиката дава реално отражение върху строителния сектор и чрез презентацията ще се провери какво ще е то през следващата година.

Събитието е организирано тематично на четири дискусионни панела. Ще бъдат дискутирани възможностите за ускоряване на инфраструктурните проекти в България, както и предизвикателствата пред тях; развитието на жилищния пазар в страната; еволюцията на градската среда и новата офис реалност.

В първия панел участници ще бъдат арх. Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството; инж. Светослав Глосов, почетен председател на Камара на строителите в България; Мартин Георгиев, директор на дирекция „Координация на програми и проект“ към Министерство на транспорта и съобщенията. Във фокуса на дискусията ще бъдат инфраструктурните проекти и по-бързата им и качествена реализация. Модераторската роля за тази дискусия е на Илия Вълков, заместник главен редактор на списание „Мениджър“.

Доколко устойчив е жилищният пазар у нас е основната тема на втория панел. Участие ще вземат инж. Георги Шопов, председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи; арх. Пламен Пламенов Мирянов, управител на АРТЕКС ПРОЕКТ и член на УС на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД; Димитър Савов, изпълнителен директор на BLD; Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко. Модератор ще бъде Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.

Третата дискусия ще засегне добрите подходи за еволюция на градската среда. Примерите за това ще дадат Георги Георгиев, председател на Столичен общински съвет; арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община; Сергей Петров, изпълнителен директор на "Варна - Европейска младежка столица" и учредител на сдружение "Таляна"; Димитър Василев, председател на Български бизнес форум и координатор на "Европейски стартъп градове" и Тодор Попов, директор на Дирекция “Административно, правно и информационно обслужване” на община Габрово. Модератор ще е Иван Велков, член на УС на БСК, председател на БГФМА и FIABCI.

Закриващият панел ще покаже новата офис реалност и как компаниите се адаптират към нея. Това ще обсъдят Таня Косева-Бошова, председател на УС на Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България; Силвия Павлова, основател на PropTech Bulgaria & CSEE PropTech, член на борда на Европейската проптех асоциация; арх. Никола Георгиев, директор, SGI Architects & Masterplanners; Димитър Стоянов, Solution Engineer, Алтерко. Дискусията ще бъде направлявана от Йордан Кръстев, мениджър „Офис площи“ в Cushman & Wakefield Forton.

Основен партньор на събитието: Артекс

С подкрепата на: Allterco, Shelly, BLD, Райкомерс Конструкшън, MPass, Технопанел, Техногипс, Техносим, G.P. Group, Antre

Партньор на коктейла: Johnnie Walker, Levent

Институционални партньори: Столичен общински съвет, Камара на строителите в България, Германо – Българска индустриално търговска камара, Френско – Българска индустриална и търговска камара, Българска стопанска камара

Медийни партньори: Българска национална телевизия, dir.bg, Dnes.bg, BloombergTV Bulgaria, Инженер.БГ, вестник Строител, СтройИнфо.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад