Първи годишни награди на Националната музикална класация "БНР топ 20"

12:12, 07.02.2023
Първи годишни награди на Националната музикална класация "БНР топ 20"

За първи път на 9 февруари, от 19.00 часа, във Второ студио на БНР, ще бъдат връчени Годишни награди на Националната музикална класация "БНР топ 20". Церемонията може да бъде проследена на живо от всички почитатели на българската поп и рок музика в ефира на програма „Хоризонт“ и онлайн на bnr.bg.

Наградите в шест категории са още един начин Българското национално радио, като обществена медия, водеща културна институция и музикален продуцент, да изрази своята подкрепа към артистите с ярко и открояващо се присъствие на българската музикална сцена.

Ще бъдат връчени Награди за най-много гласове от слушателите и за най-дълъг престой под номер 1 в класацията. Изкачването на върха на престижния чарт, определят всяка седмица слушателите на обществената медия и музикални редактори от всички програми на БНР, като техния вот може да бъде проследен на страницата на класацията https://top20.bnr.bg/. Ще бъдат присъдени и награди за най-добър дует или колаборация и за изгряваща звезда. Музикалната редколегия на БНР също ще връчи своя приз.

Ето и номинираните за открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022:

- Група "Остава" – емблематичната българска банда отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум „Кислород“ и два големи концерта в Античния театър в Пловдив в Зала 1 на НДК, София;

- Рут Колева - за големия успех с подписването на договор с водещата музикална компания Warner Music;

- Любо Киров – за албума „Целуни ме“, впечатляващия едноименен концерт в зала „Арена Армеец“, както и националното музикално турне на изпълнителя.

- Александър Петров – създател на някои от най-хубавите текстове в българската поп и рок музика. През 2022 Александър Петров беше в основата на възраждането на група „ТАНГРА -3“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад