Първи награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020“

16:13, 02.06.2021
Първи награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020“

На 6 юни 2021 г. от 17 часа по БНТ1 ще бъде излъчена церемонията за връчване на първите награди „Музикално събитие на годината ВЕЧНАТА МУЗИКА 2020".

Класацията на предаването „Вечната музика" с водещ популярния тенор Марио Николов стартира от м. януари 2020 г., като зрителите на БНТ всеки месец номинираха на e-mail vechnatamuzika@bnt.bg премиерни музикални събития, и с гласуване на сайта на БНТ избираха музикално събитие на месеца в категориите „класика" и „джаз".

През м. март 2021 година протече избора за първите годишни награди „Музикално събитие на годината ВЕЧНАТА МУЗИКА 2020". Зрителите на БНТ подкрепиха своите музикални събития – фаворит от месечните класации в категориите „класика" и „джаз" и първите носители в двете категории на приза „Музикално събитие на годината ВЕЧНАТА МУЗИКА 2020" ще бъдат обявени в ефир.

Водещи на церемонията са Анна Ангелова и Марио Николов, а на сцената на Първо студио на БНТ се изявяват джаз певецът Васил Петров, цигуларката Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова, оперната певица Гергана Николаева, тромбонистът Вили Стоянов с The Essential Funk Trombone и „Симфониета Враца" с диригент Христо Павлов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад