Подкастът „АРТ Детектив“ влиза в ефира на БНТ

Подкастът за култура и изкуство на БНТ, превърнал се в телевизионно предаване започва излъчване - всяка събота от 19:30 ч. Топ фотографът Костадин Кръстев-Коко е първия гост на Симона Кръстев

11:44, 08.04.2022
Подкастът „АРТ Детектив“ влиза в ефира на БНТ

На 9 април (събота) подкастът „АРТ Детектив“ започва излъчване всяка събота по БНТ 2 от 19:30 ч. „АРТ Детектив“ е уникален подкаст на БНТ с хиляди последователи в онлайн пространството, превърнал се в телевизионно предаване.

Изкуството има своето ново, модерно поле за изява в ефира на БНТ 2 - „АРТ Детектив“. Магазинно информационно предаване за изящни и сценични изкуства, музика, архитектура, дизайн, фотография, мода, лайфстайл - всичко, което вълнува съвременните хора.

В пилотния епизод на многокомпонентното предаване за култура и изкуство и конкретно в рубриката „поп арт“, зрителите на БНТ 2 ще видят модния топ фотограф Костадин Кръстев-Коко, а в рубриката „арт разходка“ срещата ще бъде със Сиана Минева – уредник, „Образователни програми“ в национална галерия „Квадрат 500“, за да разкаже малко повече за творчество на художничката Лика Янко.

В откровен разговор с водещата Симона Кръстева, един от най-популярните модни фотографи в България Коко Кръстев разказва как е преминало образованието му в стоителния техникум в Пловдив и как още по това време започва да се занимава с фотография и така повече от 20 години. Зоркото око на Коко зад обектива черпи вдъхновение за винаги открояващите се негови фотосесии от пътувания с близките му хора. Той споделя кои са любимите негови фотографи и идоли като Peter Lindbergh, Annie Leibovitz, Mario Testino. Доказалият се професионалист Коко Кръстев вижда красота във всичко, което го заобикаля. Показва кои от най-популярните и успели българи са заставали пред обектива му като Лили Иванова, Ивет Лалова, Григор Димитров, известни политици и други. Пред зрителите на „АРТ Детектив“, той разказва и забавни истории от фотосесии с известните, като такива на които са присъствали домашните им любимци и са сътворявали огромни пакости по време на снимачния процес, но са се получавали исторически кадри. Коко обожава черно бялата фотография и затова най-запомнящите се негови творби са в този формат. Той издава информация и за бъдещите му проекти, който иска да реализира - изложба „Моите будители“ и албум с фотографии като на Mario Testino.

Гледайте „АРТ Детектив“ всяка събота от 19:30 ч. по БНТ2

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад