Поредицата на БНТ „Спортните таланти на България“ продължава с филма „Фениксът на българската борба“

Зрителите ще видят отблизо европейската шампионка по борба Юлияна Янева

13:00, 30.08.2023
Поредицата на БНТ „Спортните таланти на България“ продължава с филма „Фениксът на българската борба“

Тази вечер от 20:00 ч. по БНТ 3 гледайте документалния филм „Фениксът на българската борба“, посветен на настоящата европейска шампионка по борба Юлияна Янева. Филмът е част от поредицата на Българската национална телевизия – „Спортните таланти на България“, целяща да представи някои от най-изявените млади български спортисти, които ще участват в Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г.

Започнала своя спортен път в малка зала по борба в Ямбол, устремена към победи, преследвана от травми и контузии, белези и болка, Юлияна Янева винаги се завръща на тепиха по-силна и мотивирана. Какво е да живееш с мисълта за олимпийско злато, преминавайки през пет операции на коляното в името на голямата цел – зрителите на БНТ 3 ще проследят в документалния филм „Фениксът на българската борба“ с автор Моника Симеонова.

Сред главните герои на следващите филми от поредицата „Спортните таланти на България“ са Александър Николов (волейбол), Илия Груев мл. (футбол), Йоана Илиева (фехтовка), Петър Мицин (плуване), Карлос Насар (вдигане на тежести), Изабела Янкова (планинско колоездене), Божидар Саръбоюков (лека атлетика), Пламена Миткова (лека атлетика) и др. До края на 2023 г. БНТ 3 ще излъчва по един филм в месеца – всяка последна сряда през август, септември, октомври, ноември и декември, а с настъпването на 2024 г. и с наближаването на Олимпийските игри в Париж ще бъдат излъчвани по два филма.

Гледайте документалния филм „Между световете“ за грацията Стилияна Николова

Гледайте „Спортно лято с БНТ 3“

Последвайте канала „Спорт по БНТ“ във Viber

Всички спортни новини в развитие следете на BNTNEWS.BG/SPORT и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад