Позиция на Обществения съвет на Българската национална телевизия

12:28, 25.02.2021
Позиция на Обществения съвет на Българската национална телевизия

Уважаеми дами и господа,

Общественият съвет на БНТ винаги е бил застъпник и гарант на плурализма и толерантността в ефира на обществената БНТ и противник на езика на омразата! Затова с чувство на загриженост и дълбоко неудобство се обръщаме към зрителите на БНТ и представителите на еврейската общност по повод непрофесионалната постъпка от екипа на предаването "Последният печели".

Отричането на съществуването на Холокоста и газовите камери в концлагерите на фашистка Германия е недопустим опит да се неглижира и оправдае изтреблението на милиони невинни хора. Такива изявления и цитати, било то и на хора, постигнали много в други сфери, категорично нямат място в ефира на обществената телевизия и на нито една медия.

Подкрепяме искрената и професионална реакция на ръководството на БНТ, в лицето на генералния ѝ директор Емил Кошлуков, и също така поднасяме нашите извинения на всички, които са се почувствали засегнати и наранени от това действие на екипа на предаването "Последният печели"! Общественият съвет на БНТ ще продължава да следи за спазването и прилагането на високи професионални и етични стандарти на журналистика и изказ в обществената телевизия и гарант за толерантност!

ОТ ОБЩЕСТВЕНИЯ СЪВЕТ НА БНТ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад