Празнична филмова програма за 24 май по БНТ 2

Българско кино за малки и големи и концерт на Росица Кирилова в ефира на БНТ

17:35, 23.05.2022
Празнична филмова програма за 24 май по БНТ 2

На 24 май (вторник), навръх деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, БНТ 2 ще излъчи празнична филмова програма с българско кино за малки и големи и концерт на Росица Кирилова.

Начало на празничния ден се поставя в 08:00 ч. с една история за безграничната фантазия на едно момиче в детския игрален филм „История с куче без куче“. В главната роля зрителите ще видят Яница Стаматова, която се превъплащава в дванадесетгодишната Соня. Режисьор на лентата е Магда Каменова, оператор Димитър Николов, по сценарий на Олга Кръстева.

Програмата на БНТ 2 на 24 май продължава в 12:30 ч. незабравимия детски филм „Горе на черешата“. По сценарий на Рада Москова и режисьор Мариана Евстатиева-Биолчева. Тези велики имена са дали своя голям принос в областта на българското детско кино. Сюжетната линия на филма ще разкаже за група градски деца, които прекарват лятната си вакация между строящи се нови блокове и стари къщи с разградени дворове. В своите безгрижни игри те ще открият различията в света на възрастните.

В 13:45 ч. ще се излъчи концертът по повод 35 година на сцена „Живей за Мига – Роси Кирилова“. Един от емоционалните взривове в юбилейния спектакъл е завръщането на легендарните Братя Аргирови. Най-известните български близнаци решават отново да се съберат на сцената след пауза от 20 години и символично правят това за празника на Роси Кирилова. Освен, че ще я поздравят със свое изпълнение, те отново ще запеят с нея в трио. Определяна като „певицата с най-много хитове“, Роси подготвя актуални по звучност версии на песните, с които остава трайно в сърцата на меломаните. Тя ще изпълни песните „Боса по асфалта“, „Учителко, целувам ти ръка“, „Най-добрата дума“ и „Живей за мига“. Певицата ще се върне и към първите две песни, които записва в началото на кариерата си и те й донасят мигновена популярност – „За теб живея“ и „Тишина“. Очаква се в програмата да има и обособен блок с песни за деца, с които са израснали няколко поколения малчугани, а край нея на сцената ще са детска вокална група „Мики Маус“ и балет „Веда Джуниър“.

В 16:30 ч. зрителите на обществената телевизия ще гледат последния епизод на 6-серийната историческа драма „Константин Философ“. Епизодът е под заглавието „Повикът на кръвта“.

Празничната програма ще завърши с българската драма „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. Филмът разказва историята на едно момче с амнезия, което трябва да открие себе си в дълго пътешествие към дома и миналото с игра на табла. Режисьор и сценарист е Стефан Командарев, а в главните роли са Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев, Анна Пападопулу, Васил Василев-Зуека, Людмила Чешмеджиева и други.

Гледайте празнична филмова програма за 24 май по БНТ 2

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад