Празнична програма на БНТ 1 за Трети март

Специален празничен блок, игрални, документални филми и музикални програми в ефира на обществената телевизия на 3 и 4 март

11:17, 01.03.2024
Празнична програма на БНТ 1 за Трети март

В деня на националния празник на България Трети март, както и в почивния понеделник, 4 март, БНТ 1 предлага на зрителите тематична програма с празничен блок, богата селекция от игрални, документални филми и музикални продукции.

На 3 март, неделя, след „Денят започва с Георги Любенов“ от 10:00 ч. до 12:00 ч. по БНТ 1 гледайте специалното студио „Мечтата България“ с водещи Ирен Леви и Димитър Стоянович.

В 11:00 ч. Българската национална телевизия ще излъчи пряко от паметника на Незнайния воин в София военен ритуал за издигане на Националния трибагреник, а в 18:30 ч. – пряко от площад „Народно събрание“ тържествената заря-проверка по случай националния празник.

От 16:00 ч. по БНТ 1 е концертът на Гвардейския представителен духов оркестър. В 19:30 ч. следва документалният филм „Разпятието на една песен“ на режисьора Милена Гетова, посветен на историята на песента „Шуми Марица“.

В неделната вечер от 21:00 ч. по БНТ 1 не пропускайте новия епизод на сериала „Вина“, а от 22:00 ч. – игралния филм на режисьора Виктор Божинов „Възвишение“ по едноименния роман на Милен Русков.

На 4 март БНТ 1 ще излъчи подбрани български игрални филми: от 10:50 ч. е детският филм „Изпити по никое време“ с режисьор Иванка Гръбчева, а от 14:10 ч. е „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ на режисьора Стефан Командарев.

В празничната програма в понеделник са и концертите „Йорданка Христова – завинаги. 60 години на сцена“ с начален час 12:30 и „Завръщане към корена“ на „Мистерия на българските гласове“ от 16:40 ч.

В 17:35 ч. на 4 март по БНТ 1 следва документалният филм „Моралът е доброто“ на режисьора Веселин Диманов, посветен на Кристиан Таков. В 22:00 ч. гледайте игралния филм „Писмо до Америка“ с режисьор и сценарист Иглика Трифонова.

Гледайте специалната празнична програма на Българската национална телевизия

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад