Предупреждение за проливни валежи в четвъртък

06:22, 28.06.2023

Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и през нощта срещу четвъртък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Има условия за градушки. В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни, ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина – умерен, а максималните температури - между 25° и 33°, в София - около 26°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд и там ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици. Вечерта и през нощта срещу четвъртък има условия и за по-интензивни явления. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток, който вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-31°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Условия за значителни количества валежи има в планините в Югозападна и Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

В четвъртък валежи ще има на отделни места в южната част на Рило-Родопската област и източните райони, а в останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево време. Вятърът ще остане от северозапад, но ще отслабне. Дневните температури ще се понижат навсякъде и ще са по-ниски от обичайните за периода.

В петък ще бъде предимно слънчево, почти тихо и по-топло, с максимални температури на места до 30°.

В събота денят също ще започне със слънце, но около и след обяд над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там до вечерта ще превали и прегърми.

В неделя въздушната маса над страната отново ще е неустойчива - ще има и слънчеви часове, но на много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, а температурите слабо ще се понижат.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад