Премиера в девет зали в София, Стара Загора и Бургас поради огромния интерес към филма “Сватба”!

16:02, 15.10.2024

Градът на липите ще отбележи Деня на будителите с ексклузивна предпремиерна прожекция на „Сватба“, като подарък за учители и ученици.

Филмът, по разказа „Сватба“ на Николай Хайтов, се радва на изключителна обратна връзка от зрителите, които имаха възможността да го гледат преди официалното му разпространение по кината на 8 ноември. Киномани, журналисти и критици са обнадеждени, че се задава добър сезон за българското кино.

Филмът на Магдалена Ралчева спечели една от най-ценните награди на тазгодишното издание на „Златна роза“ – Наградата на критиката, която оцени високо качествата му. Наследникът на Хайтов, Здравец Хайтов, определи "Сватба" като още една перла в киноогърлицата на филмите, заснети по произведения на баща му.

Поради огромния интерес към филма, кинокомплексът Cineland ще отвори седем зали за официалната премиера на „Сватба“ на 7 ноември в София. На 10 ноември ще се проведе бургаската премиера на филма, която ще се състои в Културен дом „НХК“ от 18:00 часа.

Първи в страната ще видят „Сватба“ учители и ученици от Града на липите, тъй като община Стара Загора е решила да отбележи Деня на будителите с ексклузивна предпремиерна прожекция на 29 октомври. Този жест към старозагорската публика не е случаен. Режисьорката на филма, Магдалена Ралчева, е родом от Стара Загора и носител на наградата „Будител на годината“ за 2023 година. Нейният принос към културния живот на града е значителен, тъй като от години организира Международния филмов фестивал за ново европейско кино „Златната Липа“.

По случай представянето на филма „Сватба“, продуцентският екип организира инициатива в подкрепа на българското кино. Всеки зрител, който закупи билет за български филм в киноверигата Cineland в периода от 17 октомври до 8 ноември, ще получи скреч карта на филма „Сватба“ и възможността да спечели 500 награди. Специално за феновете, дни преди премиерата на „Сватба“, организаторите представят втори плакат на филма с невероятната Ралица Стоянова в образа на Хатѐ.

Филмът "Сватба" е финансиран от Националния филмов център и Българската национална телевизия, която е копродуцент на лентата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад