Президентски и предсрочни парламентарни избори 2021 по БНТ 1

Обществената телевизия с две нови предавания и най-много ефирно време за изборите

12:45, 14.10.2021
Президентски и предсрочни парламентарни избори 2021 по БНТ 1

От петък (15 октомври) БНТ започва отразяването на предстоящите президентски и предсрочни парламентарни избори. Обществената телевизия включва в програмната си схема две нови специални предавания за президентските избори и подновява рубриката „Гласовете на България“, както и предизборните диспути.

БНТ отново е единствената национална медия, която отделя най-много време за предизборната кампания и програмира допълнително съдържание в прайм-тайма, което е различно за двете надпревари – за президентските и за предсрочните парламентарни избори. С подписаните споразумения между обществената телевизия и участниците в двата избора, БНТ гарантира равен достъп на всички кандидати и обективно отразяване. Всички дискусии и диспути по кампаниите ще бъдат с жестов превод.

Две нови предавания за избора на президент и вицепрезидент започват от понеделник (18 октомври).

Всеки понеделник от 21:00 ч. в ефира на БНТ 1 започва специалното предаване „Президентски избори 2021: Дебатът за България“, с водещ Надя Обретенова, в което канидатите за президент и вицепрезидент, регистрирани от ЦИК, ще дебатират по най-важните за България проблеми.

От 19 октомври (вторник) започва и специалното предаване „Президентски избори 2021: Кандидатите“. Всяка седмица, в 20:45 ч., кандидат-президентските двойки ще отговарят на въпросите на водещите Аделина Радева и Поли Златарева.

В ефира на БНТ 1 се завръщат рубриката „Гласовете на България“ и всекидневните диспути, в които зрителите ще проследят и двете предизборни кампнии - за президентските и за предсрочните парламентарни избори.

От понеделник до четвъртък, от 16:00 ч. на живо ще се излъчват диспутите за предсрочните избори за народни представители, а всеки петък от 16:00 ч. - диспутите за изборите за президент и вицепрезидент. Водещи ще са Христина Христова, Илина Бисерова, Марина Матева, Даниел Михайлов и Мая Костадинова.

Рубриката „Гласовете на България“ ще се излъчва всеки ден след централната емисия „По света и у нас“. Водещите Спас Кьосев, Марина Матева и Нора Арсова ще представят новините от кампанията, организацията на предизборния процес, политическите послания на партиите, техните нови лица и идеите на кандидатите.

Четири издания на „Панорама“ (от 15.10) и три издания на „Референдум“ (от 26.10) ще бъдат посветени на парламентарните избори. В тях зрителите могат да видят кандидат-депутати от политически формации, регистрирали листи във всички многомандатни избирателни райони.

Съдържанието на специалната секция на bntnews.bg „ИЗБОРИ 2021“ ще бъде разширена с база данни за кандидатите за президент и вицепрезидент. За трети път тази година дигиталната платформа на обществената телевизия ще предложи и интерактивна карта с база данни за кандидат-депутатските листи.

Научете най-важното за ИЗБОРИ 2021 с диспутите, интервютата и новините на БНТ. Гледайте по БНТ 1 и следете в реално време на bntnews.bg.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад