Прогноза за времето в петък - 12.08.2022

На запад - дъжд, на изток - слънце

08:00, 12.08.2022

Днес в източните райони ще преобладава слънчево време. Над Западна България облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 25°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабва, ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Западна България – по-често значителна, след обяд – купесто-дъждовна и ще има валежи от дъжд, на много места и гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен, в Западна България – югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През почивните дни и в началото на следващата седмица на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, а в отделни райони за кратко ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната временно и ще стихва.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад