Прогнозата за времето в петък - 19 август 2022

Предупреждение за опасно горещо време е обявено в повече области от страната

07:00, 19.08.2022

В петък - 19 август, температурите ще бъдат с още около градус по-високи, а предупреждение за опасно горещо време е обявено в повече области от страната. Очакванията са за максимални температури между 34° и 39°, в София - около 34°. Ще се задържи предимно слънчево, със слаб до умерен североизточен вятър.

Слънчево време и по Черноморието. Там вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 27° и 31°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще е слабо.

И в планините ще бъде слънчево. След обяд над Източна Стара планина, Странджа и Сакар ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от север. Максималните температури ще останат почти без промяна - в курортите от 22 градуса на Алеко до 29 градуса в Банско.

В Европа валежи и гръмотевици ще има утре в много райони от континента. Ще завали и на Балканите, в следобедните часове, първо в крайните северозападни части от полуострова, а до вечерта – и в Сърбия.

Валежи и гръмотевични бури се очакват и у нас, през почивните дни – в събота след обяд в Западна, а в неделя - и в Централна България. Възможни са и градушки. В източните райони от страната, където слаби превалявания ще има само на отделни места в неделя, ще остане горещо, но в западните температурите съществено ще се понижат.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад