Програмата на БНТ 2 на Лазаровден и Цветница

Филмова програма, празнично Богослужение и фолклорен концерт „Да бъде България“ в ефира на БНТ 2 за християнските празници

11:45, 15.04.2022
Програмата на БНТ 2 на Лазаровден и Цветница

На 16 април /събота/ и на 17 април /неделя/, навръх християнските празници Лазаровден и Цветница, БНТ 2 ще предложи на зрителите богата филмова програма, празнично богослужение и фолклорния концерт „Да бъде България“.

В събота началото на празничния ден се поставя в 9:00 ч. с българския филм „Птицата“ по книгата „Някога" на Дора Габе. В ролите зрителите ще видят Виктория Димитрова, Бойка Велкова, Йосиф Сърчаджиев, Асен Блатечки, Невена Мандаджиева и други. Филмовата програма продължава с епичната драма „Синът на Спартак“ в 13:30 ч., а в 16:30 ч. следва комедията „Опак човек“ на режисьора Янко Янков.

Програмата на БНТ 2 за Лазаровден ще продължи в 18:00 ч. с документалния филм за проф. Владко Мурдаров „Човек с качества“.

19:00 е началният час на документалния филм „Раковски – Свобода или смърт“, в главната роля ще видим Деян Донков. В 19:30 ч. зрителите ще се насладят на уникалния подкаст на БНТ, който се превърна в телевизионно предаване в ефира на БНТ 2 „АРТ Детектив“ с гост модела и актрисата Криста Чернева.

Програмата ще продължи в 21:00 ч. със семейно-политическата драма „Среща на върха“ на режисьора Сантяго Митре, а в ролите зрителите ще се насладят на играта на Рикардо Дарин, Долорес Фонси, Ерика Ривас, Даниел Хименес Качо, Елена Аная, Паулина Гарсия, Крисчън Слейтър и други.

Късната програма на БНТ 2 на Лазаровден ще приключи с драмата „Роко и неговите братя“ на Лукино Висконти с участието на Ален Делон, Ренато Салватори, Ани Жирардо, Катина Паскину, Клаудия Кардинале и други.

В неделя началото на празника Цветница се поставя в 8:00 ч. с предаването „С БНТ на училище“. В 9:30 ч. започва прякото предаване от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в София на Тържественото богослужение по случай празника Вход Господен в Йерусалим.

Програмата на БНТ 2 на Цветница продължава в 11:30 ч. с предаването „Иновативно“, което показва новостите в науката, технологиите и бизнеса, и ще продължи с обедната емисия новини „По света и у нас“.

В 12:30 ч. зрителите на БНТ 2 могат да гледат предаването „Неделни нюанси със Симона Пейчева“. В 13:30 ч. БНТ 2 ще излъчи игралния филм „За любов или за пари“ с режисьор Марк Мърфи, в ролите Борат Казински, Саманта Баркс, Рейчъл Хърдууд, Ед Спилърс, Тони Уей и други. В 15:00 ч. ще излъчим поредицата „Китайската Нова година“.

Програмата на БНТ 2 на Цветница продължава с предаванията „№ 1 - Туризмът“, „АРТ стрийм“ и черно-бяло кино: „Случаят Пенлеве“, като в ролите зрителите ще видят българските актьори Васил Вачев, Димитрина Савова, Наум Шопов, Константин Коцев, Емилия Радева, Стоян Гъдев и други. В 17:45 ч. започва предаването „Многоликата Япония“ с епизод 11 и документалната поредица „Срещи на първия ред“.

В 18:30 ч. е началният час на празничната фолклорна програма „Да бъде България“. В 19:30 ч. ще бъде излъчена поредицата „Златни ръце“, която представя уникалните за страната ни традиционни занаяти. Документалната поредица „Олтарите на България“ е от 19:30 ч.

В 20:00 ч. празничната програма продължава с успешното музикално предаване „Моят плейлист“.

В празничната вечер на Цветница ще бъде излъчен игралният филм „Окончателен доклад“.

От 22:45 ч. е предаването „Събота вечер с БНТ“ с водещ Ники Станоев.

Късната програма на БНТ 2 ще приключи с трилъра „Надпревара с дявола“, като в ролите зрителите ще видят Никълъс Кейдж, Лорънс Фишбърн, Лесли Биб и Адам Голдбърг.

Гледайте програмата на БНТ 2 на Лазаров ден и Цветница!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад