Радостин Любомиров се завърна в дирекция „Спорт“ на БНТ

12:43, 28.07.2022
Радостин Любомиров се завърна в дирекция „Спорт“ на БНТ

Дългогодишният спортен журналист Радостин Любомиров се завърна в БНТ. 13 години той отразява спортните събития за зрителите на обществената телевизия до 2019 г., когато се отдава на кратка почивка от екрана. Днес отново се връща в спортната дирекция на телевизията, където признава, че е сърцето му.

„Да се върнеш в БНТ е като да се прибереш вкъщи. Благодаря на колегите в дирекция „Спорт“, които ме карат да се чувствам така все едно никога не съм си тръгвал“ – споделя Радостин Любомиров.

Роден е в Перник, страстен почитател на местния футболен отбор „Миньор". Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски". Има 7-годишен син, на когото вече е успял да предаде любовта към спорта.

Кариерата му започва в родния Перник. Занимава се с журналистика от 16-годишен, работил е в радио, писал е статии за вестници и списания, но голямата му любов е телевизията. Въпреки че е прекарал безброй часове в студията на БНТ, не крие, че за него най-голямата тръпка е да бъде репортер. Обича да търси новината и знае как да създава заглавия.

Отразявал е от място събития като: Световното първенство по футбол в Република Южна Африка през 2010 г., Зимните олимпийски игри в Сочи, Летните олимпийски игри в Лондон и Рио де Жанейро. Бил е част от екипа на БНТ за Световните първенства по футбол през 2014 и 2018 г., а също и Европейските първенства през 2012 и 2016 година.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад