С триметрово „звуково ядро“ Intelligent Music Project ще представят своята песен на Евровизия

17:35, 01.05.2022
С триметрово „звуково ядро“ Intelligent Music Project ще представят своята песен на Евровизия

Българският представител на Евровизия Intelligent Music Project е вече в Торино, a подготовката за първия полуфинал, където на 10-и май групата ще излезе под номер 7, вече тече с пълна сила.

Днес се проведе първата официална репетиция на голямата сцена в зала Pala Alpitour в Торино, в която участие взеха и родните ни представители – Бисер Иванов, Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Иво Стефанов, Димитър Сираков и голямата звезда в състава на Intelligent Music Project Рони Ромеро от легендарната рок група Rainbow.

За пръв път групата вдигна завесата за своето сценично представяне и показа част от внушителния декор, с който момчетата ще представят своята песен „Intention“ на Евровизия. Над триметрова сферична конструкция, обвита в говорители, лазери и светлини ще стои на сцената по време на изпълнението на Intelligent Music Project, а какво символизира тя, разказа криейтив директора на групата Андреа Чели:

„Всичко започна от начина, по който аз си представих значението на песента “Intention”. За мен песента е като едно вътрешно приключение, което героят преживява. И като всяко приключение, има нужда от бойци, от характери. За мен музикантите, които ще се качат на сцената, са бойците, но всеки боец има нужда от някакъв гравитационен център, ако мога да се изразя по този начин, и аз имах нужда точно от такъв център. Така се зароди идеята за това „звуково ядро“, което да стои на сцената. То представлява огромен говорител, пълен със светлинни ефекти, които ще разпръскват енергията от сцената към всички в залата и пред малкия екран.“

Звуковото ядро от говорители отдава почит и към рокендрол музиката, в лицето на легендарната група Grateful Dead, чиято запазена марка е така наречената „стена на звука”, разказва още Андреа.

Двата полуфинала, както и финалът на Евровизия ще се излъчат на живо по БНТ1 от 22 ч. на 10, 12 и 14 май.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад