Сайтът на БНР – информационен лидер сред новинарските платформи през август

12:36, 20.09.2023
Сайтът на БНР – информационен лидер сред новинарските платформи през август

Интернет порталът на Българското национално радио bnr.bg оглави класацията на най-посещаваните новинарски сайтове през август.

bnr.bg има 1 907 463 уникални потребители, следван от сайтовете nоva.bg (1 818 700) и actualno.com (1 721 550).

Порталът на БНР се нареди и в ТОП 10 на онлайн медийните компании, както и в ТОП 10 на медийните издатели, като само за август има ръст в пазарния дял на радиото от 23% на 32%.

От началото на годината bnr.bg бележи ръст от над 300 000 уникални потребители. За период от 18 месеца интернет порталът се изкачи с цели с 18 позиции до първото място през август 2023.

В същото време каналът "БНР Подкасти" в YouTube, в който от месец май се разпространяват новосъздадените видео плейлисти на националното радио, вече е гледан от над 1 милион потребители, като съществено расте младежката аудитория.

Най-популярна сред потребителите е видеопоредицата "Патрулът", която се реализира съвместно със Столичната дирекция на вътрешните работи. Другите са „Тестът на Флора“, „Туристът“, „Гласовете на радиото“ и „По следите на енергийният преход“, съвместно с WWF България.

От 18 септември, всеки понеделник в 20:30 ч. каналът "БНР Подкасти" в YouTube започна да разпространява и видео подкаста "Президентът говори", в който аудиторията може да гледа интервюта с четирима държавни глави: Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев. Проектът е съвместна продукция на БНР, БНТ и анализаторската платформа Idealisti.bg.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад