Сериалът „На границата“ започва по БНТ 1

В запазеното време за български сериали от 19:00 ч. гледайте епохалната драма, която е свързана с участието на България в Първата световна война

Сериалът „На границата“ започва по БНТ 1

В сряда (3 август) по БНТ 1 започва 6-серийният телевизионен филм „На границата“, който е част от филмовата лятна програма на БНТ 1 и ще се излъчва всяка делнична вечер от 19:00 ч.

В главните роли зрителите ще видят известните български актьори Димо Алексиев, Мартин Димитров, Валентин Танев, Борис Луканов, Николай Урумов, Асен Данков и други.

Филмът „На границата“ е част от Национална културна програма, посветена на 100-годишнина от Първата световна война.

Сюжетът на сериала разказва за герой от съвременността, който влиза в ранните военни разкази на Йордан Йовков от цикъла „Край Места“. Историята се развива паралелно - в Дом за изоставени деца в съвременността и на гранична застава в навечерието на Първата световна война. Два свята, отдалечени един от друг почти столетие, които сякаш нямат нищо общо помежду си. Но път между тях има и той ще бъде извървян от едно 17-годишно момче, което в миналото ще открие смисъла на настоящето, приятелството, доверието, любовта и човешкото достойнство.

Режисьор на сериала „На границата“ е Станимир Трифонов, по сценарий на Димитър Стоянович и оператор Цветан Недков. Сценографията е на Боряна Семерджиева, а композитор на музиката е Георги Стрезов.

Гледайте сериала „На границата“ от 3 август, всеки делничен ден от 19:00 ч. по БНТ 1

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад