Сериалът „Вина“ на БНТ с лидерска позиция в неделната вечер

15:02, 08.01.2024
Сериалът „Вина“ на БНТ с лидерска позиция в неделната вечер

Излъчването на първи епизод от втори сезон на сериала на БНТ – „Вина“ – е гледано от 430 000 зрители в неделната вечер на 7 януари. Това го поставя на първо място в телевизионния ефир с аудиторен дял от 19,6% (целева група възраст 4+). Младата телевизионна аудитория също предпочете сериала на БНТ пред излъчваното програмно съдържание от останалите телевизии, като 18,9% от зрителите на възраст между 18 и 34 години избраха да гледат БНТ 1.

Преди многоочакваното начало на „Вина 2“, специално телевизионно предаване, излъчвано пряко в ефира на БНТ 1, събра звездите от актьорския състав и творческия екип на сериала начело с режисьора и креативен продуцент Виктор Божинов, изпълнителния продуцент Надежда Цветкова, сценаристите Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, актьорите Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Кристина Верославова, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева, Роберт Янакиев и много др.

„За да направиш успешен сериал, са необходими три съставки – звезден актьорски екип, фантастично добър режисьор и брилянтни сценаристи“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по време на бляскавата премиера в Студио 1 на обществената телевизия.

Специални гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на културата Кръстю Кръстев и зам.-министърът на културата Амелия Гешева, както и директорът на Националния филмов център Петър Тодоров.

Епизодите от втория сезон на „Вина“ се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Вина“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия

ГЛЕДАЙТЕ ВТОРИ СЕЗОН НА СЕРИАЛА „ВИНА“ ВСЯКА НЕДЕЛЯ ОТ 21:00 ПО БНТ 1

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад