Шампионската лига се изплъзна на Лудогорец

01:00, 25.08.2021
Шампионската лига се изплъзна на Лудогорец

Отборът на Лудогорец не успя да се класира за групите на Шампионската лига, въпреки че направи всичко по силите си, за да продължи напред в турнира.

„Орлите“ отпаднаха в плейофите от Малмьо след общ резултат 2:3. На реванша в Разград Лудогорец постигна победа с 2:1, но заради поражението с 0:2 в първия мач ще продължи участието си в Лига Европа.

Мачът започна много добре за домакините, които поведоха с 1:0 още в 10-ата минута. След центриране от корнер, капитанът на Лудогорец Антон Недялков първоначално не успя да стреля, но след това бързо взе решение да стреля, топката се отби в страничния стълб, а след това влезе в мрежата на Малмьо. След преразглеждане с ВАР, попадението беше зачетено за 1:0.

В 16-ата минута Сьорен Рикс вкара топката в мрежата, но след преразглеждане с ВАР, се оказа, че е имало засада на Андерс Кристиансе, затова гол за Малмьо не беше зачетен.

Шведите обаче успяха да изравнят малко преди почивката на мача. Точен за 1:1 беше 23-годишният Велко Бирманчевич, който реализира от пряк свободен удар.

ВАР влезе в действие отново през второто полувреме, когато благодарение на повторението съдията видя, че Клеман Тюрпен е играл с ръка в наказателното поле, поради което беше отсъдена дузпа в полза на българските шампиони. Пиреос Сотириу стреля от бялата точка за 2:1.

По този начин, въпреки успеха на родна земя, Лудогорец ще продължи участието си във втория по сила клубен турнир – Лига Европа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад