Симона Кръстева снима Седмицата на изкуството в Лондон за „АРТ Детектив“ по БНТ 2

От ноември „АРТ Детектив“ започва нова рубрика „Изкуство зад граница“

15:49, 02.11.2022
Симона Кръстева снима Седмицата на изкуството в Лондон за „АРТ Детектив“ по БНТ 2

Водещата на БНТ 2 Симона Кръстева направи специално посещение на Седмицата на изкуството в Лондон, като снима за предаването „АРТ Детектив“, което се излъчва всяка събота от 19:30 ч.

Симона Кръстева се срещна с директора на галерия Карди (Cardi Gallery) – Joe La Placa, който лично ѝ представи арт шедьоври на знаменития Кристо – опаковано списание от 1964 г. и 3 други опаковани предмети, завършени през далечните 1964 г. и 1961 г., на които се очаква цената да достигне между 1,5 и 2,5 милиона евро.

От месец ноември „АРТ Детектив“ започва нова рубрика „Икуство зад граница“ (Art Abroad“), която ще среща зрителите на БНТ 2 с личности от света на изкуството и арт събитития отвъд България.

Седмицата на изкуството в Лондон или т. нар. „FRIEZE“ представя 160 от най-влиятелните галерии за изкуство в света и един от най-големите панаири за съвременно изкуство. Основан е през 2003 г. от Аманда Шарп и Матю Слотоувър. Фриз Лондон се фокусира само върху съвременно изкуство и живи творци. Той се провежда всеки октомври в Риджънтс Парк в сърцето на британската столица. Седмицата на изкуството в Лондон е място за среща както на едва прохождащи творци, така и на култови автори, а селекцията на творбите е дело на независими куратори от цял свят.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад