Слънце на изток, превалявания на запад

06:13, 07.06.2023

Минималните температури ще бъдат от 9° до 17°, а максималните - между 23° и 28°, на морския бряг – от 20° до 22°.

Ще преобладава слънчево време с условия за превалявания в Западна България, където още преди обяд в отделни райони, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток.

По Черноморието ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще има разкъсана висока облачност, но на места в масивите от Западна България, главно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове - от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност, около и след обяд над Западна България - купеста; на места там, с по-голяма вероятност в петък и в планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, в Източна България в четвъртък след обяд - умерен, от изток..

През почивните дни и в понеделник над източните райони ще преобладава слънчево време, но в Западна България, а в неделя и над Централна, главно около и след обяд, на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността на отделни места явленията да са интензивни.

Температурите през целия период ще останат без съществена промяна.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад