Смисълът на празника Рождество Христово в „Религията днес“ по БНТ 1

Водещият Георги Милков разговаря с Негово Високо Преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан тази събота от 16:00 ч.

12:14, 09.12.2020
Смисълът на празника Рождество Христово в „Религията днес“ по БНТ 1

Тази седмица в предаването „Религията днес“, водещият Георги Милков разговаря с Негово Високо Преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан за смисъла на празника Рождество Христово и изпитанията на днешния ден.

Гост в студиото ще бъде доц. д-р Николай Гочев, богослов, с когото водещият ще разговаря за Аристотеловия Бог и безсмъртието на душата.

В рубриката "Под едно небе" очаквайте историята на варненския католически храм "Непорочно зачатие на Дева Мария".

Гледайте предаването „Религията днес“ в събота (12 декември 2020 г.), от 16:00 ч, по БНТ 1.

--------------------------------------------------

За предаването


Образователното предаване „Религията днес“ с водещ Георги Милков запознава зрителите с историята и взаимодействието на най-разпространените религии в България. В него са развити рубрики, посветени на историята и настоящето на православието, като традиционно вероизповедание в България. Рубриката „Под едно небе“, представяща отделните религиозни вероизповедания в България, се реализира от регионалните телевизионни центрове на БНТ в страната.

У нас православието се представлява от Българската православна църква и затова основно място в предаването имат разговорите с нейни представители. Наред с това присъстват и темите за другите религии и християнски деноминации, изповядвани в България – римо-католицизъм, протестантство, ислям, юдаизъм.

В предаването гостуват хорови формации и състави, представящи шедьоври на православната музика, разглеждат се различни аспекти на християнската култура и изкуство.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад