София Тех Парк организира за втора година фестивал на цветята

16:38, 09.05.2023
София Тех Парк организира за втора година фестивал на цветята

София Тех Парк организира за втора поредна година флора фестивал „София Тех Парк на цветята и изкуствата“. Събитието ще се проведе на 13 и 14 май 2023 г. в откритите паркови площи на първия в България научно-технологичен парк. Организатори са София Тех Парк с подкрепата и партньорството на Асоциацията на флористите в България, Столична община и район “Младост”.

Във флора фестивала ще се включат със свои щандове десетки производители на цветя и флористи, търговци, любители и новатори в областта на флората. Посетителите ще могат да се насладят на цветни инсталации, разнообразни уникални растителни видове, продукти от маслодайни и немаслодайни растения, градински пособия и други. Ще могат да се запознаят с иновативни методи и технологии за отглеждане на растения в домашни условия, както и с приложението на технологиите в земеделието.

Специално място тази година на флора фестивал „София Тех Парк на цветята” ще бъде отделено на изкуството. В събитието ще участват представители на различни български занаятчийски традиции, които ще демонстрират своите умения и техники. За деца и възрастни ще бъдат организирани тематични работилници, в които ще имат възможност сами да опитат да създадат ръчно направени изделия. Ще бъде организирана и художествена галерия на открито, както и художествени ателиета, където всеки ще може сам да създаде свое произведение на изкуството.

Науката също ще бъде част от програмата на флора фестивал „София Тех Парк на цветята и изкуствата“. Посетителите ще могат да разберат повече за биоинформатиката от младите учени от българския отбор по синтетична биология iGEM Bulgaria. Те са приготвили и специален уъркшоп за най-малките любители на флората. Интерактивният център за наука и технологии на София Тех Парк ТехноМеджикЛенд е подготвил за всички посетители интересна програма с любопитни демонстрации и експерименти в областта на химията за всички посетители. В програмата са предвидени и занимания и демонстрации по роботика.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад