Стабилен Григор спечели в два сета и срещу Бублик

от Борил Гочев

20:35, 18.08.2021
Стабилен Григор спечели в два сета и срещу Бублик

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа втора поредна чиста победа на Мастърса в Синсинати, надигравайки с 6-3, 7-5 Александър Бублик от Казахстан.

Световния №21 успя да се възползва от грешките на своя опонент, който определено не показа най-доброто си лице на корта, особено в първия сет.

Казахстанецът все пак повиши нивото си във втората част, но Димитров издебна правилния момент да нанесе своя удар, пробивайки за 6-5 в своя полза, след което без проблеми затвори мача.

За Григор това беше първи успех срещу Бублик, от когото до момента имаше две загуби.

В началните минути и двамата тенисисти бяха твърде неуверени на свое подаване, което доведе до размяна на пробиви в откриващите два гейма. С течение на времето Григор беше този, който започна да намира ритъма си и това му помогна да стигне до втори брейк, за да поведе с 4-2. При 5-3 първата ни ракета сервираше за сета и макар да изостана с 15-30, успя да намери верния път и след 35 минути игра сложи точка на спора в първата част.

Втората бе коренно различна, като първите точки за пробив дойдоха едва в 11-ия гейм. При 5-5 Григор стигна до три брейкпойнта и след бекхенд в аут на Бублик, българинът получи право да сервира за мача. Димитров се справи със задачата и така записа за първи път последователни победи от месец април насам.

На 1/8-финалите шампионът от 2017 година очаква победителя от двубоя Даниил Медведев - Макензи Макдоналд. Мачът помежду им се очаква да започне след 21.00 часа тази вечер българско време.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад