Стартира новият телевизионен сезон на БНТ 2

Модерна визия, студиа, нови часове на излъчване и още по-интересни теми и гости в ефира на БНТ 2

17:09, 07.10.2022
Стартира новият телевизионен сезон на БНТ 2

Тази седмица стартира новият телевизионен сезон на единствения канал за култура и образование в България БНТ2.

Едно от емблематичните образователни предавания „Знание.БГ” вече е с обновена визия, която отговаря на съвременната тв естетика и стандарти. И през този сезон „Знание.БГ” ще продължава да поднася уникална за българския ефир информация за проблеми и новости в образователната система, ще представя талантливи ученици и заслужили преподаватели, ще поднася полезно, актуално и смислено съдържание всеки ден, от понеделник до четвъртък, от всички региони на страната.

БНТ 2 стартира излъчването и на рубриката „С БНТ на училище”, която през годините стана неоценим помощник и за учениците, и за учителите в подготовката им за матурите след 7 и 12 клас.

Културният „гръбнак” на БНТ 2 – „Линия култура” /от понеделник до петък/ и „Рецепта за култура” с Юрий Дачев /събота/ също ще информират всекидневно за оригинални събития, чествания и инициативи, които поддържат, обогатяват и сплотяват културните общности във всяка точка на България.

Събота и неделя (8 и 9 октомври)

Любознателното предаване за нови технологии „Натисни F1” с водещ Ники4а ще се излъчва в събота по БНТ 2 с нов час 15:00 ч. Предаването започва на 8 октомври с темата за криптовалутите. Какво представлява криптовалутата, къде се складира, как се използва, надеждна ли е?

Тази събота (8 октомври) стартира и предаването за изкуство „АРТ Детектив“ на БНТ 2 с водещ Симона Кръстева от 19:30 ч. в ново студио и с нови рубрики. Първият епизод от новия сезон започва с гостуването на едно емблематично и дръзко лице от българската театрална и кино сцена - актьорът и режисьор Валери Йорданов.

В неделя (9 октомври) от 12:30 ч. по БНТ 2 започва първото за есента предаване на „Неделни нюанси“ с водещ Симона Пейчева. На гости в студиото ще бъде най-разпознаваемият глас в България – актрисата Гергана Стоянова и един от най-успешните интериорни дизайнери у нас – Алекс Ковачев. Ще се разгърне темата за това как да се справим с трудните за общуване хора – разговор с организационния психолог Магдалена Николова.

Предаването „№ 1 – ТУРИЗМЪТ“ по БНТ 2 ще се излъчва в неделя с нов час 11:30 ч. На 9 октомври темата ще бъде за Албания - близка и непозната.

Премиерата на новия сезон на „До Европа и напред" ще бъде в неделя от 18:00 ч. по БНТ 2. Зрителите ще се върнат към драматичната 1989 г. с Едвин Сугарев, когато пада Берлинската стена, а у нас възникват независимите „Екогласност" и „Подкрепа", „Мистерията на българските гласове" е отличена с Грами, а от малкия екран за първи път звучи обръщението „Дами и господа".

В неделя от 10:30 ч. в ефира на БНТ 2 зрителите ще гледат първия епизод на любимия сериал на малките „Румбата, аз и Роналдо“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад