Страхотен Алберт Попов остана на косъм от първи подиум за Световната купа

18:15, 20.03.2022
Страхотен Алберт Попов остана на косъм от първи подиум за Световната купа

Най-добрият български алпиец АлбертА Попов остана само на 16 стотни от дебютния си подиум за Световната купа, след като завърши четвърти по време на последното за сезона състезание на Световната купа в дисциплината слалом във френския зимен център Куршевел-Мерибел.

Алберт заемаше 22-ра позиция след първите спускания, но с отлично каране във втория манш при много тежките условия той се изкачи с цели 18 места в крайното класиране и остана само на косъм от място на подиума.

За Попов това е най-доброто му класиране в старт за Световната купа, след като до момента той имаше две шести места в Шладминг.

С отличното си представяне днес Алберт завоюва и 21-то място в крайното класиране на дисциплината слалом и 57-ма позиция в общото подреждане за Световната купа, като и двете са лични най-добри постижения за нашия алпиец.

Българският скиор несъмнено изпраща най-силната си кампания до момента, като освен резултатите му за Световната купа трябва да прибавим 9-то и 17-то място на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022, както и подиумът му за Европейската купа в Обереген, Италия през декември.

Победител в последния за сезона слалом стана норвежецът Атли Лий Маграт, който изпревари сънародника си Хенрик Кристоферсен и Мануел Фелер от Австрия.

За 27-годишния Кристоферсен това второ място се оказа напълно достатъчно, за да спечели той за трети път в своята кариера малкия "Кристален глобус" в дисциплината слалом след сезон 2015/16 и 2019/20.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад