Стрелбата от „прав“ провали Милена Тодорова в Пекин

12:05, 13.02.2022
Стрелбата от „прав“ провали Милена Тодорова в Пекин
Снимка: БОК, Йордан Петков

Българската биатлонистка Милена Тодорова завърши на 31-о място в преследването на 10 километра при жените на Олимпийските игри в Пекин. Заради лошата си стрелба от позиция прав националката ни изостана във втората част от надпреварата.

Тя направи общо 6 наказателни обиколки, които обусловиха по-задната ѝ позиция.

Българката стреля много точно 10 от 10 на двете си излизания на огневия рубеж на позиция легнал, което я изпрати на временното 10-о място. След това обаче не успя да се представи на ниво при последните две стрелби.

В преследването Милена Тодорова тръгна от 17-о място. Останалите три наши биатлонистки не успяха да се класират за преследването.

По този начин Тодорова финишира на 4:33.7 минути след победителката. 31-ото място няма да позволи на българката да участва в масовия старт в Джъндзякоу.

Олимпийска шампионка на тази дистанция е Марте Олсбу Рьозеланд от Норвегия, която запази първата си позиция, допускайки само една грешка в стрелбата. Тя измина трасето за 34:46.9 минути.

След нея финишира Елвира Йоберг от Швеция, а на третото място завърши Тирил Екхоф от Норвегия.

От 12.45 часа е преследването при мъжете на 12.5 километра. От биатлонистите ни Владимир Илиев тръгва пръв. Той ще стартира 31-и на 1.52 минути след Йоханес Бьо (Норвегия), Благой Тодев потегля 52-и на 2.39 минути и Антон Синапов тръгва 56 на 2.45 минути.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад