Световните медии излъчват репортажите на БНТ от Украйна

Отразяването на репортера Александър Марков, оператора Владимир Богдански и Робърт Вецов на военните действия е използвано от 51 канала в Европа и от 24 телевизии по света

15:57, 25.02.2022
Световните медии излъчват репортажите на БНТ от Украйна

Репортажите на екипа на БНТ от първите часове на военните действия на Русия срещу Украйна станаха част от международния Евровизионен видеообмен. Репортерът Александър Марков, операторът Владимир Богдански и видеотехникът Робърт Вецов показаха на зрителите у нас и в Европа последиците от военните действия и как те засегнаха обикновените украинци. Техните кореспонденции попаднаха в топ класацията на репортажите на EBU /Европейски съюз за радио и телевизия/. За последните 48 часа 75 медии в Европа и в света са излъчили над 540 пъти видеоматериалите и информацията на БНТ.

Екипът на БНТ е вече седмица на територията на Украйна, откъдето предава пряко за събитията в пограничните райони, в непосредствена близост до бойната линия. Техните свидетелски разкази показват в ефира на обществената телевизия събитията от първо лице - как живеят местните хора в страх и несигурност, ужаса на военните действия, живота под нестихващ обстрел и ежедневието без електричество и вода.

Всичко за събитията в Украйна гледайте на живо по БНТ 1, в сайта bntnews.bg и официалната Фейсбук страница

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад