Тайбе Юсеин е бронзова медалистка след скоростен туш за 56 секунди

15:22, 04.08.2021
Тайбе Юсеин е бронзова медалистка след скоростен туш за 56 секунди

Тайбе Юсеин спечели бронзов медал за България от Олимпиадата в Токио. Нашето момиче успя да запише технически туш само за 56 секунди в срещата за третото място.

Тайбе Юсеин победи рускинята Любов Овчарова в категория до 62 кг на олимпийския турнир по борба. 25-годишната рускиня е европейска шампионка в категория до 60 килограма от Белград 2017 и световна вицешампионка от Нур Султан 2019 при 59-килограмовите, но това не ѝ помогна, за да се противопостави на българката.

Родната националка излезе изключително мотивирана за медала. Започна срещата много агресивно, атакува от първата секунда, за да запише 10:0 точки и да приключи двубоя за по-малко от минута.

Тайбе Юсеин за БНТ: Нямах право на пропуск

По този начин България вече има два медала от Олимпиадата в Токио, след като Антоанета Костадинова спечели сребро в спортната стрелба на 10 метра пистолет.

По пътя си към бронза Тайбе Юсеин победи бразилката Луис Нунес на 1/8-финалите, след това тушира Болортуя Курелку (Монголия) за 51 секунди, преди да бъде спряна от представителката на домакините Юкаку Кавай с 2:3 на полуфиналите. Това я изпрати в битката за третото място, при това срещу състезателка, подготвяна от селекционера на руския национален тим по борба при жените - Симеон Щерев.

Петър Касабов: Горд съм, че Тайбе извоюва своето

С олимпийска титла в категорията тримуфира японката Юкаку Кавай, която на финала победи киргизстанката Айсулу Тинибекова с 4:3.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад