Тайбе Юсеин ще се бори за бронза в Токио

От БНТ

13:09, 03.08.2021
Тайбе Юсеин ще се бори за бронза в Токио

Снимка: БГНЕС

Българската състезателка Тайбе Юсеин ще се бори за бронзовия медал в категория до 62 килограма на олимпийския турнир в Токио. Националката ни претърпя поражение с 2:3 точки от представителката на домакините Юкико Кавай в полуфиналите.

Двубоят за бронзовото отличие е утре, 4 август, около 12.40 часа.

Още в първата част Тайбе Юсеин контаатакува своята съперничка, съдията отсъди 2 точки за нашето момиче, но след това те не бяха отсъдени. Петър Касабов подаде възражение, с надеждата да отсъдят заслуженото на българката. След преразглеждането на Тайбе Юсеин беше дадена само 1 точка. След това тя получи още една, заради наказание за пасивност на японката. В края на първата част обаче Юкако Кавай спечели 2 точки след добра атака.

Японката също получи точка в началото на втората част за пасивност на българката за 3:2, а това се оказа достатъчно, за да може съперничката да стигне до финала в категорията.

Юкико Кавай е добре позната за Тайбе Юсеин, след като българката я победи на финала през 2018 година, за да спечели златния медал на Световното първенство в Будапеща.

Нашата представителка започна турнира по борба в Токио много убедително. Тя победи бразилката Лаис Нунеш с 4:1 на старта, а след това ѝ бяха необходими само 51 секунди, за да запише технически туш срещу монголката Болортуя Курелку на 1/4-финалите.

Тайбе Юсеин ще научи съперничката си в битката за бронза утре сутринта, 4 август, малко след 5.00 часа, когато са репешажите в категорията. Тя ще се изправи срещу победителката от двойката Любов Овчарова (Русия) и Хена Йохансон (Швеция).

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад