Тази есен по БНТ 2 – изобилие от програми за изкуство, образование, култура, история, вяра и духовност

13:29, 02.10.2023
Тази есен по БНТ 2 – изобилие от програми за изкуство, образование, култура, история, вяра и духовност

С настъпването на есента предаванията в ефира на културно-образователния канал на обществената телевизия – БНТ 2 – се завръщат и ще предоставят на зрителите богато съдържание, знание и задълбочен поглед към живота.

Всяка делнична сутрин БНТ 2 предлага блок от детско-юношески филми, полезната програма в помощ на учениците в 7. и 12. клас „С БНТ на училище“, както и актуално-информационната емисия „Знание.БГ“, която показва разнообразието на образователните постижения и проблеми от всеки район в страната. „Линия култура“ – предаването, което прави достояние изкуството и творците, поддържащи културния пулс извън столицата, се завръща с оригинални издания и обновена модерна визия. Важни събития, репортажи, преки включвания, интересни творчески личности, дебютни автори – разнообразието и особеностите на регионалния бит и култура намират своето пространство всеки делничен ден от 18:30 ч. по БНТ 2. В събота – след обедната емисия „По света и у нас“ – запазено място има телевизионният културен доайен „Рецепта за култура“ с водещ Юрий Дачев.

Специално място в програмата на БНТ 2 имат историческите и портретни документални филми, които запознават зрителите с важни или позабравени личности, ключови събития и дати от далечното и по-близко минало. Част от продукциите са от „Златния фонд“ на БНТ и могат да бъдат гледани само по БНТ 2. По-новата история намира място с оригиналния формат „До Европа и напред“, а обновеното предаване „Пазители на традициите“ ще отправи поглед към автентичния фолклор и обреди без клишета и овехтяло звучене, а с ентусиазма на модерните хора, които пазят миналото и чертаят пътищата, по които да вървим днес.

Събота и неделя сутрин традиционно са посветени на вярата, религията и духа. В целодневната програма на БНТ 2 зрителите ще открият тематични линии за туризъм, пътешествия, хоби и научно-популярни поредици, с които да обогатят познанията си за красотата на българската природа, етнографски и културно-исторически обекти.

Най-новото предаване на БНТ 2 – „Българското село“ в неделя от 11:30 ч. – ще ни потопи в бита, житейските истории и съдби, забележителностите и легенди, проблемите и постиженията на селата в Югозапада. Линията за музика и развлечение включва предавания за опера, балет и мюзикъл от 16:00 ч. в събота, нощните часове в сряда са запазено място за джаз, а късните неделни вечери – за класика и симфонични концерти.

Специализираните информационно-развлекателни предавания „Арт детектив“, „Неделни нюанси“, „Натисни Ф1“, „Ново 10+2“, „Арт стрийм“, „Олтарите на България“, както и богатата филмова програма от стойностно европейско кино, ленти от „Златния фонд“ на БНТ и любими сериали като „Ранчото Хартленд“ и новият сезон на „Кралицата на ритъма“ ще направят програмата на БНТ 2 предпочитана за всички поколения.

Намерете БНТ 2 във Facebook

Следете програмата на БНТ 2 ТУК

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад