Technovation 2023: (Р)еволюцията е тук

11:39, 11.05.2023
Technovation 2023: (Р)еволюцията е тук

За втора поредна година списание „Мениджър“ организира технологичното събитие Technovation. То ще се проведе на 11 май в Sofia Event Center. В четири дискусионни панела ключови експерти ще обсъдят едни от най-горещите теми, които вълнуват бизнеса.

Инвестирането е състезание

Как предизвикателната за технологичните компании 2022 г. ще повлияе на резултатите им през 2023 г.? Какво въздействие ще има турбулентната ситуация в банковия сектор върху настроенията за инвестиции? Може ли България да се представя още по-добре като подходящо място за инвестиции? Как местната екосистема може да бъде подобрена? Това са въпросите, които ще търсим в откриващата дискусия в първи панел Investments in tech: staying ahead.

По темите своите гледни точки ще представят Васил Терзиев, управляващ партньор в Eleven Ventures; Елина Халачева, управляващ партньор в BrightCap Ventures; Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor България и Ангел Хаджиев, мениджър на SeedBlink за България. Модератор на панела ще бъде Георги Брашнаров, съосновател на BASSCOM, ИКТ Клъстер, CEO Angels Club, Limited Partner в Eleven Ventures и LAUNChub, вицепрезидент, European Digital SME Alliance.

Изкуственият интелект навлиза в непознати (за нас) води

Технологичният свят се впусна в надпревара за това колко най-бързо ще внедрят AI в своите услуги. Обучението му е по-бързо от всякога и дори най-добрите анализатори се затрудняват да кажат кога и какво ще се случи – и с напредъка, и с различни бизнес процеси. Оптимизация в бизнеса ще има, но посоката тепърва ще се задава от големите компании по света.

Какво да очакваме от развитието на генеративния AI? В кои сектори ще навлезе най-бързо и осезаемо? Как ще градим отношенията си с изкуствения интелект? Какви са настроенията на бизнеса за предстоящата промяна? Това ще са ключовите въпроси, на които ще търсим отговор, преминавайки към втория панел AI Era: Hello I am here.

Първи по темата ще говори Петър Торнев, управляващ директор на Технологичния център на Accenture в България и член на борда на AIBEST. Той ще представи глобалния технологичен доклад на Accenture с keynote: When Atoms meet Bits.The foundation of our new reality.

След презентацията започва същинският дебат, в който освен Петър Торнев ще вземат участие и Доброслав Димитров, изпълнителен директор на Imperia Online и председател на BASSCOM; Ивайло Рашев, изпълнителен директор на Bosch Домакински уреди България и Тодор Колев, основател на Obecto. Специален гост ще е и Онур Коч - регионален технологичен директор на Microsoft за Югоизточна Европа. Модераторската роля е отредена на д-р Георги Шарков, ръководител на Лабораторията по киберсигурност към София Тех Парк.

Специално за Technovation 2023 Сесил Юет, която е ръководител на звеното за изкуствен интелект и роботизация към Европейската комисия, ще разкаже колко са важни проучванията за напредъка на изкуствения интелект и какви са рисковете и предизвикателствата пред тях.

Финтех пространството става тясно

Последните години много компании стартираха като предлагащи само финтех услуги. Това води до засилена конкуренция и за финансиране, и за клиенти, но и до напредвара с банките. Как ще се привлича вниманието на инвеститорите? Как да се следи темпото на непрестанно променящия се клиент? Колко бързо ще навлизат решенията за embedded finance? Това са част от въпросите, които ще бъдат засегнати в третия панел Fintech 2023: What’s coming?

Върху тях ще дискутират Валери Вълчев, председател и съучредител на Българската финтех асоциация; Николай Спасов, изпълнителен директор, tbi bank; Благовест Караджов, изпълнителен директор на iuvo; Александър Станев, главен технически директор Финансова индустрия в Sirma. Бисер Манолов, председател на Борда на директорите на RYVYL EU, ще направлява експертно разговора в панела.

Опит за летене в облака и правилно приземяване

Инфлацията притиска компаниите да оптимизират своите разходи, но в същото време има такива, които няма как да не растат. Плащането за облачни услуги и работа в клауд като цяло са такъв пример. Различни проучвания показват, че компаниите в световен мащаб отделят почти двойно за този тип разходи до няколко години. С това обаче идват и редица предизвикателства – какъв модел да се избере (инфраструктура или приложения), как да се оптимизират генерално IT разходите, защо сигурността не трябва да се пренебрегва, след като все по-голям обем информация се прехвърля в клауда.

По тези важни за бизнеса теми ще споделят експертизата си Калин Димчев, мениджър Адриатикс, регион Югоизточна Европа и мениджър за България, Microsoft; Пламен Станчев, оперативен директор в Eviden, an Atos business; Борислав Корчев, ръководител на екип "Информационни и комуникационни технологии" в LIREX и Николай Динев, директор "Услуги" в Noventiq за Източна Европа. Модератор на панела ще бъде Радослав Гатев, главен клауд архитект и консултант, Verityware.

Предстои един вдъхновяващ следобед. Очакваме ви утре, 11 май, от 12.30 ч. в Sofia Event Center. Technovation 2023 е с безплатен достъп, който можете да си осигурите чрез предварителна регистрация тук.

Генерален партньор e Accenture.

Основни партньори са iuvo, tbi bank, Bosch Домакински уреди България и BAT Bulgaria.

Събитието се провежда и с подкрепата на Eviden, an Atos business, Lirex, Checkpoint, Daticum, Noventiq и FTS Bulgaria.

Институционални партньори са BASSCOM, AIBEST и Българска стопанска камара.

Медийни партньори са bTV Media Group, БНТ, dir.bg и dev.bg.


Партньор на коктейла е Monkey Shoulder.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад